Benvingut al blog de l’Acadèmia Guiu! Si estàs preparant la Selectivitat i et preguntes si és millor optar per un curs intensiu o un curs anual, has arribat al lloc adequat.

 

En aquest article t’ajudarem a prendre una decisió informada, analitzant els pros i contres de cada opció segons el teu perfil com a estudiant.

 

Al final, sabràs quin curs s’adapta millor a les teves necessitats i quin et permetrà aconseguir els resultats que desitges.

 

Què és un curs intensiu per a la Selectivitat?

 

Els cursos intensius estan dissenyats per cobrir tot el temari de la Selectivitat en poques setmanes. A l’Acadèmia Guiu, el curs intensiu sol realitzar-se en els mesos previs a l’examen, amb una càrrega horària elevada i sessions enfocades en els aspectes més importants de cada assignatura.

 

És una opció ideal per a estudiants que necessiten repassar, consolidar coneixements o que ja tenen una bona base però necessiten un últim impuls.

 

Avantatges del curs intensiu

 

Com que és un curs condensat, les classes estan pensades per anar al gra i cobrir els aspectes més crucials del temari. Això t’ajuda a aprofitar al màxim el teu temps d’estudi. A més, pots gaudir d’aquests altres avantatges:

 

  • Revisió ràpida: Si ja has estudiat durant el curs escolar i sents que només et falta una revisió intensa, el curs intensiu et permetrà consolidar el que has après i abordar els dubtes finals abans de l’examen.

 

  • Motivació extra: La intensitat de les classes i l’enfocament directe et mantindran motivat i concentrat en el teu objectiu: aprovar la Selectivitat.

 

  • Compatibilitat amb altres activitats: Si no pots comprometre’t durant tot l’any a un curs de preparació, l’intensiu podria ser una opció compatible amb altres activitats acadèmiques o laborals.

 

Consideracions del curs intensiu

 

El principal desavantatge és que tens poc temps per aprendre o reforçar conceptes més complexos. Si no tens una base sòlida, pot ser difícil seguir el ritme.

 

A més, en ser un curs de curta durada, pot generar un ambient de major estrès. Si et costa gestionar la pressió en períodes curts, és alguna cosa a considerar.

 

Què és un curs anual per a la Selectivitat?

 

El curs anual per a la Selectivitat cobreix tot l’any acadèmic, la qual cosa permet un enfocament més profund i pausat del temari. A l’Acadèmia Guiu, aquests cursos estan dissenyats per a aquells que prefereixen un enfocament metòdic i planificat, amb temps suficient per assimilar cada assignatura i abordar qualsevol dificultat que sorgeixi pel camí.

 

Avantatges del curs anual

 

Si ets dels que necessiten temps per entendre els conceptes o tens assignatures que et resulten especialment complicades, el curs anual t’ofereix l’oportunitat de cobrir el temari a fons.

 

  • Seguiment continu: Els professors t’acompanyaran al llarg de tot el curs, identificant les teves debilitats i ajustant l’enfocament segons les teves necessitats. Això permet un aprenentatge personalitzat i eficient.

 

  • Menor pressió: En tenir més temps, el curs anual et permet organitzar millor el teu estudi i mantenir un ritme més relaxat, evitant l’estrès de darrera hora.

 

  • Reforç de conceptes: Tens l’oportunitat de reforçar assignatures que et costin, repassant-les fins que et sentis segur per a l’examen.

 

Consideracions del curs anual

 

Has de saber que necessites comprometre’t durant tot l’any, la qual cosa requereix més dedicació i organització.

 

Si prefereixes deixar la preparació per als mesos previs a l’examen o ja tens una base sòlida, el curs anual podria no ser la millor opció, ja que pot semblar massa llarg o reiteratiu.

 

Quin curs és millor per a tu?

 

Ara que coneixes les característiques de tots dos tipus de curs, la clau està a identificar quin tipus d’estudiant ets i quines són les teves necessitats actuals. Aquí tens algunes pautes que t’ajudaran a prendre la millor decisió.

 

Tria el curs intensiu si:

 

– Ja tens una bona base de coneixements i només necessites una revisió final abans de l’examen.

 

– Estàs buscant una opció ràpida i concentrada per millorar la teva puntuació en poc temps.

 

– Tens un alt nivell d’autodisciplina i ets capaç de mantenir un ritme d’estudi intensiu sense perdre el focus.

 

– No disposes de gaire temps i necessites una solució eficient en les setmanes prèvies a l’examen.

 

Tria el curs anual si:

 

– Et resulta difícil organitzar-te i necessites un seguiment constant per no deixar assignatures pendents.

 

– Tens àrees en què necessites millorar significativament i requereixes més temps per assimilar conceptes.

 

Prefereixes un enfocament pausat i detallat, on puguis resoldre dubtes a mesura que avances en el temari.

 

– Necessites més flexibilitat per adaptar els teus estudis a altres responsabilitats com l’escola, la feina o altres compromisos.

 

Quin curs triar?

 

La decisió entre un curs intensiu o anual depèn en gran mesura de la teva situació personal i la teva forma d’estudiar.

 

Si tens clar que només necessites una revisió final, el curs intensiu serà la teva millor opció. Però si prefereixes preparar cada assignatura amb calma i assegurar-te que no et quedin dubtes, el curs anual serà la millor elecció per a tu.

 

A Acadèmia Guiu, oferim totes dues opcions amb un equip de professors altament qualificats, preparats per ajudar-te a aconseguir els teus objectius a la Selectivitat.

 

No importa quin tipus de curs triïs, estaràs en les millors mans per garantir el teu èxit.

 

Necessites més informació?

 

Si encara tens dubtes sobre quina és la millor opció per a tu, a l’Acadèmia Guiu t’ajudem a dissenyar un programa personalitzat segons les teves necessitats.

 

Contacta’ns i t’orientarem per escollir el curs que més et convingui i començar a preparar-te de la millor manera possible.